Tips og inspirasjon
12 måter å bli kvitt brunsneglene på
Hvordan blir man kvitt brunsneglene?

12 måter å bli kvitt brunsneglene på

Visste du at en brunsnegl kan legge opp mot 400 egg i løpet av en sommer? Her er våre beste tips for å bli kvitt dem allerede om våren – før de rekker å bli for mange. Hva med å bygge en ølfelle, sette opp kobberteip eller bare la en robotgressklipper gjøre jobben?

Sett opp ølfeller

Brunsnegler liker øl. Du kan enkelt lage din egen ølfelle av en juice- eller melkekartong med skrukork. Skru av korken, hell oppi litt øl og sett den i et bed der det er mørkt og fuktig. Da slipper du også å se kartongen i alt det grønne. Sneglene kommer til å bli lokket dit av øllukten, krype inn i kartongen og drukne.

Skaff deg ender

Hvorfor ikke la noen ender gå på sneglejakt i hagen? De fleste ender spiser gladelig snegler. Moskusender er trivelige dyr som ikke lager like mye lyd som andre ender, noe naboene vil sette pris på.

Gå på sneglejakt

Bruk en vanlig saks, en hagesaks eller en skarp spade og klipp dem en halv centimeter bak hodet.

Strø jernfosfatpellets

Det går også an å strø litt smakssatt jernfosfat i pelletsform i hagen. Det selges som bekjempingsmiddel mot snegler i ulike varianter og er helt ufarlig for barn, husdyr, mark og insekter. Når sneglene spiser pellets, får de en metthetsfølelse som gjør at de slutter å spise, trekker seg tilbake og til slutt dør.

La robotgressklipperen gjøre jobben

En robotgressklipper er effektiv mot snegler. Det finnes også teorier om at brunsnegler misliker slyngen til robotgressklipperen og ikke vil krysse den. Unngå å kjøre robotgressklipperen om natten, siden mange dyr er aktive om natten eller i skumringen.

Se vår robotgressklipper iMOW her.

Legg dem i fryseren

Samle sammen sneglene og legg dem i en plastpose i fryseren. Da gjør kulden at de først går inn i en dvalelignende tilstand før de dør.

Sett opp strømgjerde

Hvis du setter opp et lavt strømgjerde rundt hagen, stenger du sneglene ute. Deretter blir det enklere å fjerne de som er igjen på innsiden.

Spre kalk, sagspon og kaffe

Sneglene kan ikke ta seg forbi en barriere av kalk eller sagspon. Spre det rundt hagen og rundt planter du vil beskytte. Kaffegrut ser også ut til å ha en avskrekkende effekt. Effekten forsvinner imidlertid hvis det regner.

Strø med malte kastanjer

Hvis du samler inn hestekastanjer om høsten, kan du male dem opp og strø dem rundt hele hagen eller rundt bedene eller avlingene du vil beskytte. Sneglene misliker kastanjeblandingen og holder seg unna.

Sett kobberteip på pallekarmer og krukker

En annen måte å holde brunsneglene unna på, uten at du trenger å drepe dem, er å sette kobberteip rundt krukker og pallekarmer for å forhindre at de invaderer avlingene og favorittplantene dine. Sneglenes slim reagerer med kobberteipen slik at det oppstår små elektriske støt som gjør at de heller snur.

Fjern løv og nedfallsfrukt

Hold orden i bedene og fjern nedfallsfrukt som lokker til seg snegler. Du bør også unngå løvhauger og høyt gress, siden snegler liker å legge egg der.

Unngå å vanne om natten

Snegler trives ekstra godt når det er vått. Derfor kan det være bra å vanne om morgenen i stedet for om kvelden, når de er mest aktive.

Lykke til!

Anbefalte maskiner

iMOW® 5
ROBOTKLIPPER
iMOW® 5 EVO
ROBOTKLIPPER

Kanskje du liker dette også