Tips og inspirasjon
5 fordeler med batteridrevne hagemaskiner
Fordelene med batteridrevne hageredskaper

5 fordeler med batteridrevne hagemaskiner

Ergonomiske, økonomiske, miljøvennlige, lettstartede og effektive. Utviklingen går raskt fremover, og det er mange grunner til at batteriproduktene både overtar forbrukermarkedet og blir et vanligere valg for både private og profesjonelle brukere.

Trenden er tydelig i flere ulike bransjer. Batteri- og hybriddrift kommer i stor utstrekning innenfor eksempel bilindustrien. Produsenter av hagemaskiner er unektelig blant foregangsselskapene. Det er mange år siden lanseringen av den første elektriske trimmeren med ledning. Siden den tid er det blitt lansert stadig flere hagemaskiner, med både ledning og batteridrift.

For oss på STIHL, verdens største motorsagprodusent, har en fullstendig batteridrevet motorsag vært et utmerket ekstraredskap til yrkesutøvere som arbeider på trange steder og i støysensitive områder. For fritidsbrukeren er batterisagen det perfekte hjelpemiddelet for å sage kvister eller ved. Avhengig av modell, kan den skjære inntil 150 ganger på en lading.

Her er 5 fordeler med å velge batteridrift:

1. Ergonomi

Ergonomisk utforming var sentralt under utviklingen av batteriproduktene våre. Med lav vekt kan du utføre sentrale oppgaver med bare én hånd. Det lave vibrasjonsnivået er skånsomt for kroppen, og stillegående maskiner er bra for nabofreden.

2. Kraftigere

Utviklingen av batterikapasiteten har vært rask de siste årene. Både når det gjelder ren styrke, men også hvor lenge kraften holder før neste lading. Batteridrift kan ikke erstatte de kraftigste motordrevne hagemaskinene direkte, men dekker de fleste behovene for fritidsbrukeren

3. Lettstartede

Maskiner som er vanskelige å starte, kan tære på tålmodigheten til enhver som ønsker å komme raskt i gang med hagearbeidet. Alle produktene i batterisortimentet startes enkelt med ett knappetrykk.

4. Økonomiske

Batterivarianter kan i mange tilfeller konkurrere prismessig med tilsvarende modeller med forbrenningsmotor. Men den største besparelsen ligger i selve driften. Elektrisitet koster mindre enn å fylle bensin og olje. Eventuelle verkstedsbesøk bruker også å være færre.

5. Mindre miljøbelastende

Lavest mulig miljøpåvirkning er naturligvis et sterkt salgsargument for alle som vurderer å investere i nye hagemaskiner. Eksosutslippene for våre batteriprodukter er null. Vanskelig å slå!

Og hvis du mot formodning ikke skulle være fornøyd med overgangen til batteridrift, gir STIHL alltid deg en “fornøyd kunde”-garanti. Den som vil levere tilbake sin nykjøpte maskin innen én uke, får pengene tilbake.

Visste du at…

… batteriets historie strekker seg helt tilbake til 900-tallet. I 1932, ved en arkeologisk utgravning i nærheten av Bagdad i Irak, fant den tyske arkeologen Wilhelm Koenig en 1000 år gammel krukke som inneholdt en jernstav innlagt i en koppersylinder. Denne anordningen tror forskerne ble brukt til å “lagre elektrisitet”, som et slags tidlig batteri.

Anbefalte maskiner

RMA 339 C
GRESSKLIPPER BATTERIDREVET
MSA 120 C-B
MOTORSAG Batteridrevet

Kanskje du liker dette også