Tips og inspirasjon
5 tips når du skal velge løvblåser
5 ting å huske når du skal velge løvblåser

5 tips når du skal velge løvblåser

Vurderer du å kjøpe en løvblåser? Det er et effektivt alternativ til å rake løv, og den har flere bruksområder. Dessuten er den skånsom mot rygg og skuldre. Men hvilken modell skal du velge? Her er fem kjappe tips til hva du bør tenke over.

 

1. Hvor mye kraft skal du velge?

Løvblåsere fås med ulike nivåer av kraft, vekt og lyd. Hvilken modell som passer for deg, avhenger delvis av størrelsen på hagen din, og delvis av hvor raskt du vil få jobben gjort. Hvis du har en liten hage, er en batteridrevet løvblåser et godt alternativ. Dessuten er den mer stillegående enn en bensindrevet. Har du en større hage og vil bruke en batteridrevet modell, kan du kjøpe et ekstra batteri, så slipper du å vente på at batteriet skal lade. Sammenlign modellene og se på blåsekraften, og også angitt blåseområde per lading hvis du vurderer en batteridrevet løvblåser.

2. Vil du samle opp løvet med én gang?

Hvis du vil spare tid, kan du kjøpe en kombinert løvblåser og løvsuger, så slipper du å samle opp løvet i etterkant. Mange modeller finfordeler dessuten løvet, slik at det komposterer raskere etterpå.

3. Flere bruksområder

I tillegg til å blåse bort løv fra plenen kan den brukes til å blåse tørr snø av bilen, blåse bort sand, grus eller snø fra oppkjørselen og til å tørke bilen etter vask. Og hvorfor ikke til å blåse opp badeleker, barnebasseng og luftmadrasser?

4. Tenk ergonomisk

En lettere modell er mer ergonomisk, så sjekk vekten! Det finnes også ryggbårne aggregat med brystrem som tilbehør, som gjør det ergonomisk å blåse rent selv større områder med en tyngre modell.

5. Vil du rengjøre tak og takrenner også?

Enkelte modeller har også smart tilbehør som gjør det enkelt å til og med rengjøre takrenner og tak.

 

Anbefalte maskiner

BGA 57
LØVBLÅSER batteridrevet
SH 86 C-E
Blåse- og sugeaggregat Bensindrevet

Kanskje du liker dette også