Tips og inspirasjon
Rengjøring og vedlikehold av gresstrimmer
Hold trimmeren i god stand – med riktig rengjøring og vedlikehold

Rengjøring og vedlikehold av gresstrimmer

For at den bensin- eller batteridrevne gresstrimmeren fra STIHL skal fungere optimalt, må den rengjøres og vedlikeholdes med jevne mellomrom. Her kommer vår nordiske produktkoordinator Niclas Zetterberg med en praktisk sjekkliste, slik at du kan holde trimmeren i god stand mellom serviceintervallene!

I tillegg til at det er lurt å levere trimmeren til årlig service hos en lokal STIHL forhandler, har den godt av å få litt omsorg gjennom hele sesongen. Nedenfor finner du sjekklister for både batteridrevne og bensindrevne trimmere

Sjekkliste før sesongen – batteridrevet gresstrimmer

 1. Se over om det er noen skruer eller muttere som er løse og må strammes.
   
 2. Uansett om du bruker trimmertråd eller PolyCut-kniver, kan du legge dem i en bøtte med vann noen dager før bruk i starten av sesongen. Da blir de mykere og ryker ikke så lett. De bør også holdes unna dagslys når de ikke er i bruk. Hvis du bruker kniver, bør du også sjekke om noen av knivene er skadet og må byttes ut.
   
 3. Pass på å ha et oppladet batteri klart! 

Sjekkliste før sesongen – bensindrevet gresstrimmer

 1. Se over om det er noen skruer eller muttere som er løse og må strammes.
   
 2. Trenger du å fylle på drivstoff? Det er viktig at du bruker totaktsbensin (2t-drivstoff) – som inneholder totaktsolje – til trimmeren. Vår totaktsbensin STIHL MotoMix er ikke bare perfekt tilpasset motoren, den gir også veldig lave utslipp. Det er vanligvis ikke anbefalt å bruke drivstoff som er mer enn ett år gammelt, men STIHL MotoMix har en lengre holdbarhet på minst 2 år.
   
 3. Uansett om du bruker trimmertråd eller PolyCut-kniver, kan du legge dem i en bøtte med vann noen dager før bruk i starten av sesongen. Da blir de mykere og ryker ikke så lett. De bør også holdes unna dagslys når de ikke er i bruk. Hvis du bruker kniver, bør du også sjekke om noen av knivene er skadet og må byttes ut. 
   
 4. Før sesongen starter er det lurt å sjekke at forgasserens tomgangsinnstilling fungerer som den skal. Hvis klippeverktøyet roterer når trimmeren er innstilt på tomgang, må forgasseren justeres iht. bruksanvisningen.
   
 5. Når skiftet du tennplugger sist? Ta ut tennpluggene og kontroller dem. Hvis tennpluggene har gulgrå eller brune elektroder, er alt i orden. Hvis tennpluggene har en annen farge eller et belegg, må de byttes eller rengjøres.
   
 6. Drivstoffilteret i drivstofftanken må skiftes ut årlig. Din STIHL forhandler hjelper deg gjerne med dette.

Sjekkliste etter bruk – for batteri- og bensindrevne gresstrimmere

 1. Rengjør den batteri- og bensindrevne trimmeren etter hver gangs bruk. Tørk bort smuss med en fuktig klut og bruk en myk børste til å fjerne gressrester rundt skjæreverktøyet.

  STIHL MultiClean
  Vi anbefaler STIHL MultiClean rengjøringsspray, som også kan kjøpes i et Care & Clean kit sammen med en børste og en mikrofiberklut. Den er tilpasset vår robotgressklipper iMOW og gressklipperne våre, men fungerer like bra til trimmerne våre.
   
 2. Husk å rengjøre luftinntaket på den batteridrevne trimmeren, og gjør det samme med luftfilteret på den bensindrevne trimmeren.
   
 3. Sett batteriet til den batteridrevne trimmeren på lading igjen, slik at det er klart til neste gang. 

Lykke til!
 

Anbefalte maskiner

FSA 45
TRIMMER batteridrevet
FSA 86 R
TRIMMER BATTERIDREVET

Kanskje du liker dette også