Tips og inspirasjon
Rengjøring og vedlikehold av hekksaks

Rengjøring og vedlikehold av hekksaks

For at hekksaksen din skal fungere optimalt, må den rengjøres etter hvert bruk og vedlikeholdes med jevne mellomrom. Her kommer vår nordiske produktkoordinator Niclas Zetterberg med sine beste tips for å holde hekksaksen i god stand – uansett om den er batteridrevet, bensindrevet eller elektrisk.

Sjekkliste før bruk 

  • Se over hekksaksen og sjekk at alle deler er intakte. Ta en ekstra kikk på ledningen hvis hekksaksen er elektrisk. Når du skal velge en skjøteledning, er det viktig å bruke en jordet modell med en kabeldimensjon på Ø 1,5 mm som er beregnet på utendørs bruk. Husk at du aldri må koble sammen flere skjøteledninger, siden det kan skade motoren.
  • Fungerer alle sikkerhetsinnretninger som de skal? 
  • Sjekk at luftinntaket er fritt for rester av løv og kvister.
  • Trenger knivene å slipes eller byttes?

Sjekkliste etter bruk

  • Tørk av hekksaksen med en fuktig klut.
  • Rengjør knivene med f.eks. STIHL Superclean, som effektivt løser opp smuss, olje og kvae og har en smørende effekt som også beskytter mot rust.
  • Oppbevar hekksaksen på et tørt sted. 
  • Hvis det er en batteridrevet modell, bør du lade batteriet mens hekksaksen ligger til oppbevaring, slik at du kan ta maskinen i bruk direkte neste gang. 

Regelmessig service for optimal funksjon

Foruten å se over kniver og betjeninger regelmessig må du også vedlikeholde tennpluggen og drivstoff- og luftfilteret i henhold til maskinens serviceintervall hvis du har en bensindrevet hekksaks. Hva som gjelder for akkurat din modell, står i instruksjonsboken som du fikk da du kjøpte hekksaksen.  

Hvis din bensindrevne hekksaks kommer til å stå ubrukt i tre måneder eller mer, bør du tømme tanken. Et godt drivstoffalternativ er 2-takts alkylatbensin som f.eks. STIHL 2T MotoMix, som har lang holdbarhet og nøyaktig oljeblanding som smører motoren og ikke gir noen sotavleiring. 

Hvis du er usikker på hvordan servicen skal utføres, kan du velge å levere hekksaksen inn til din nærmeste forhandler for å sikre at den fungerer optimalt. Ellers kan du enkelt bytte luftfilter og tennplugg selv med vår praktiske kombinøkkel som fulgte med din STIHL hekksaks da du kjøpte den. I vårt Service kit no. 46 er det også en papphake som du kan fiske opp drivstoffilteret med. Du trenger ingen flere verktøy. Det er også en QR-kode på emballasjen som leder til en enkel instruksjonsfilm. 

Lykke til! 
 

Anbefalte maskiner

HSA 60
hekksaks batteridrevet
HLA 66
LANGSKAFTET HEKKSAKS BATTERIDREVET

Kanskje du liker dette også