Tips og inspirasjon
Slik beskjærer du trær
Hvordan beskjærer man frukttrær?

Slik beskjærer du trær

Et frukttre har det best hvis du gir det løpende vedlikehold. Unge trær beskjæres med fordel på vårvinteren for å få en god vekst, mens eldre trær beskjæres i JAS-perioden (juli, august, september). Men det er noen vanlige feil du bør unngå. Lær deg å beskjære riktig, så blir trærne dine både friskere og vakrere:

1. Planlegg arbeidet – ta vare på de riktige grenene

En feil som mange gjør, er at de tar vare på feil grener. Tenk på hvilken retning de vokser, og ta vare på de grenene som vokser utover, slik at grenene som blir stående igjen, får godt med lys.

2. Unngå sår på treet

Man skal også tenke på hvordan man sager, slik at man ikke etterlater for store sårflater på treet som tar tid å lege. Derfor skal ikke den siste biten trekkes av slik at det forsvinner mer bark enn nødvendig, siden dette vil gi sår på treet. Et triks er å begynne med et undersnitt og møte det med et nytt snitt fra oversiden.

3. Ikke beskjær for mye

Vær forsiktig hvis ikke treet har blitt beskåret på lenge, så du ikke beskjærer for mye om gangen. Da er det bedre å ta litt og så beskjære mer neste år. Med en stangsaks når du grenene helt ytterst så du slipper å klatre for høyt opp i treet og risikere å falle ned og skade deg.

Lykke til!

 

Anbefalte maskiner

HTA 66
GRENSAG BATTERIDREVET
GHE 140 L
Kompostkvern Elektrisk

Kanskje du liker dette også