iMOW® robot-gressklipper fra STIHL

iMOW® robot-gressklipper fra STIHL

Hils på våre gamle travere

Visste du at våre gamle travere i iMOW® 422-serien er noen av de raskeste og mest stillegående robotgressklipperne på markedet? De passer til gressplener mellom 800–1 700 m². Dessuten tar de alltid nye veier for et jevnt resultat. Hvis du aktiverer kantklippingsfunksjonen, begynner de også med en runde langs kantene noen ganger i uken, for at de skal bli ekstra fine.

SNARVEIEN TIL EN PERFEKT GRESSPLEN

Vil du kutte ut noen oppgaver i sommer? For eksempel å klippe gresset? Samtidig må noen gjøre jobben for at du skal kunne nyte en velstelt gressplen. Rull nedover for å finne din iMOW-favoritt fra STIHL!

TAKLER OPPTIL 45 % HELLING
LAVT LYDNIVÅ
EN AV DE RASKESTE PÅ MARKEDET

HUSKER HAGEN DIN

I tillegg til at den er en av de raskeste og mest stillegående robotgressklipperne på markedet, passer iMOW fra STIHL alltid på å ta nye veier, slik at resultatet blir jevnt. Vår modell RMI 422 PC kjører dessuten den raskeste veien hjem for en mer effektiv lading takket være innovasjonen Direct Drive Home. Hvis du aktiverer kantklippingsfunksjonen, begynner robotgressklipperen også med en runde langs kantene med jevne mellomrom, for at de skal bli ekstra fine. iMOW har også såkalt tilpasset ladetid. Hvis det er mye som gjenstår av klippeprogrammet når det er på tide å lade, går ladingen raskere for at den skal rekke å bli ferdig. På andre tidspunkter lader den langsommere for å forlenge batteriets levetid.

VARIERENDE VEIVALG GIR JEVNT RESULTAT
KANTKLIPPING
TILPASSET LADETID

SMART OG SIKKER KLIPPETEKNOLOGI

iMOW robotgressklipper fra STIHL klipper gresset ved hjelp av en dobbeltslipt kniv og sørger alltid for å finfordele gresset for optimal gjødseleffekt. Hvis den blir løftet opp, stopper den selvfølgelig med en gang. 

STOPPER HVIS DEN LØFTES OPP
DOBBELTSLIPT KNIV

FULL KONTROLL VIA ¡MOW®-APPEN

Flere av våre iMOW® modeller kan styres fra mobil, nettbrett eller nettleser. Med iMOW-appen kan du se hvor iMOW-klipperen befinner seg, oppdatere klippeplanen eller la den fokusere litt ekstra på bestemte soner. Du kan også se om robotgressklipperen har satt seg fast noe sted, når kniven bør byttes, eller når det er på tide med service. Og du trenger ikke å fornye abonnementet hvert år – det inngår uten ekstra kostnad.

HVOR MYE TID KAN DU SPARE I SOMMER?

Om sommeren vokser gresset noe grassat – og det kan fort bli tidkrevende å prøve å holde styr på det. Bruk velgeren til å angi størrelsen på hagen din, den omtrentlige hellingen og hvilken gressklipper du har nå, for å se hvor mye tid du kan spare hvis du går over til en iMOW – robotgressklipperen fra STIHL!

ET BEKYMRINGSFRITT EIERSKAP

iMOW® ER LETT Å INSTALLERE. MEN VI GJØR DET GJERNE FOR DEG HVIS DU VIL.

Lurer du på hvordan du installerer robotgressklipperen iMOW fra STIHL? Se klippet! Når du har koblet til ladestasjonen, lagt ut slyngen og festet den med kabelfestene, følger du noen enkle trinn på iMOWs display. Fem minutter senere har du installert iMOW og kan nyte tiden du kommer til å spare. Vil du spare enda mer tid, kan du få hjelp til installasjonen.

iMOW® SELGES BARE HOS PROFFE

iMOW robotgressklipper fra STIHL selges bare gjennom autoriserte forhandlere som kan garantere deg kompetent rådgivning og personlig service. Vil du ha et bekymringsfritt eierskap, kan de også utføre løpende service for deg og reparere iMOW hvis det skulle være nødvendig. Vil du utforske iMOW skikkelig? Besøk gjerne din nærmeste forhandler.

PERFEKT RESULTAT I ALL SLAGS VÆR

iMOW robotgressklipper fra STIHL tilpasser hastigheten etter gressplenens helling og gjeldende omstendigheter. Hvis det begynner å regne, kan den kjøre tilbake til ladestasjonen eller fortsette å klippe (hvis du vil). Undersidens konstruksjon bidrar også til et ekstra lavt lydnivå.

HVILKEN ¡MOW® PASSER FOR DEG?

I iMOW-serien finnes det robotgressklippere fra STIHL til de fleste typer gressplener. Fra minstemann som trives best med arealer på opptil 800 m2, til vår sterkeste modell som enkelt takler 5 000 m2.

HVOR STOR ER HAGEN DIN?
800 M2
HVOR MYE HELLER DEN?
0%
VIL DU HA APPEN?
Nullstill

RMI 422

Produktinfo
Plenareal
Opptil 800 m²
Klippetid per lading
40 min
Ladetid
80 min
Vekt
9 kg
Klippebredde
20 cm
Klippehøyde
20–60 mm
Høyeste lydnivå
60 dB(A)
Alarm
Ja
APPSTYRING
Nei
Maks. helling
35 %

RMI 422 P

Produktinfo
Plenareal
Opptil 1 500 m²
Klippetid per lading
80 min
Ladetid
100 min
Vekt
9 kg
Klippebredde
20 cm
Klippehøyde
20–60 mm
Høyeste lydnivå
60 dB(A)
Alarm
Ja
APPSTYRING
Nei
Maks. helling
40 %

NESTE GENERASJONS ROBOTGRESSKLIPPER

Våre nyeste modeller iMOW® og iMOW® EVO byr på enkel appstyring og et effektivt klippesystem – slik at du kan nyte mer tid i hagen din. iMOW® tilpasser hastigheten og minimerer spordannelse gjennom intelligent navigering. Vil du unngå klipping ved regn for å beskytte gressplenen? Da er regnsensoren lett å aktivere.

HVILKEN iMOW® PASSER DIN GRESSPLEN?

EKSTRA FINT I KANTENE

Selv om iMOW kommer godt overens med busker og trær, klarer den ikke alltid å nå alt gresset helt innerst. Da kan det være greit å komplettere med en lettstartet og batteridrevet trimmer som er nesten like stillegående som iMOW. Hils på FSA 57!

VANLIGE SPØRSMÅL

Begynn med å legge ut en slynge som markerer området som iMOW skal klippe. Velg mellom å grave ned slyngen (maks. 10 cm under bakken) eller å feste den over bakken. I sistnevnte tilfelle kommer gresset fort til å vokse over slyngen og skjule den helt. Deretter starter du det forhåndsinnstilte programmet og fullfører installasjonen ved å følge trinnene på displayet.

Lurer du på hvordan du installerer robotgressklipperen iMOW fra STIHL? Se klippet! >>
 

Klippeplanen lages enten automatisk eller manuelt etter dine instruksjoner. Du foretrekker kanskje at iMOW jobber mens du ikke er hjemme, eller mens du sover? Ikke noe problem. iMOW klipper ikke bare automatisk etter klippeplanen, den legger også inn en reservetid for å kunne ta igjen eventuell tapt klippetid, for eksempel på grunn av batterilading eller en regnbyge (hvis du har aktivert regnsensoren).

Alle faste hindringer som er mer enn 8 cm høye, registreres av iMOWs kollisjonssensorer slik at robotgressklipperen bytter retning og klipper videre et annet sted. Mindre gjenstander som leketøy eller sandaler bør fjernes fra gressplenen før iMOW skal klippe. Vil du beskytte blomsterbed, små prydbusker eller andre faste gjenstander som er mindre enn 8 cm høye, bør du legge slyngen rundt dem.

Den dobbeltslipte kniven er både effektiv og trygg. Kniven i en iMOW stopper også så fort noen prøver å løfte maskinen. Rundt kniven er det også en romslig sikkerhetsavstand. Den har også en tydelig STOPP-knapp som man kan trykke på for å slå av iMOW ved behov.

Alle iMOW-modeller har en alarm som blir aktivert når maskinen løftes opp. Du kan dessuten stille inn at det skal kreves en PIN-kode for å kunne starte iMOW igjen etter et avbrudd. C-modellene har også et såkalt geofence der du får beskjed i appen hvis iMOW forlater gressplenen. Funksjonen «Find my iMOW» viser nøyaktig hvor den befinner seg.

Ja, iMOW har en avtakbar styreenhet som gjør at du kan styre iMOW manuelt, endre innstillinger osv. Det klare LCD-displayet er like tydelig uansett vær*.

* Gjelder bare MI6-modellene.

Det store sortimentet vårt inneholder robotklippere for gressplener på opptil 5000 m2. Hvis plenen din har mange vinkler, kriker og kroker, hjelper vi deg gjerne med å finne den optimale løsningen til akkurat din gressplen.

iMOW er en bioklipper og trenger derfor ikke oppsamler. Gresset klippes opp i veldig små biter som forsvinner ned i plenen og gir verdifull næring til jorden. Dette gjør at du får en flott og sunn gressplen uten ekstra anstrengelse.

Vi vil ettertrykkelig påpeke at korrekt bruk av våre produkter står beskrevet i brukermanualen og gjennom våre sertifiserte forhandlere. For iMOW betyr dette blant annet at klippeområdet må sjekkes for dyr i forkant av klipping, og at de må holdes utenfor klippeområdet. Det er små dyr som kan være aktive om natten og i morgentimene, derfor oppfordrer vi til å stille inn din iMOW så den kun klipper på dagtid.

Hvis du aktiverer kantklippingsfunksjonen, begynner iMOW med en runde langs kanten noen ganger i uken for at den skal bli ekstra fin. Myke kanter som ligger på bakkenivå (som lave terrasser og ganger), omgis av slyngen. For harde kanter (for eksempel murer og opphøyde terrasser) installeres iMOW slik at den kan kjøre så nær kanten som mulig.

Ja, forutsatt at de er forbundet med samme slynge. En annen, separat gressplen kan også klippes hvis den har en egen dokkingstasjon.

Flytt iMOW fra dokkingstasjonen, koble fra tråden til begrensningsslyngen og trekk ut strømledningen under tordenvær.

HVA MER TRENGER DU?

FORSIKRING

Når du skaffer en iMOW, følger det med tre måneders forsikring som fint kan utvides i opptil åtte år. Dermed trenger du ikke å bekymre deg for hva som skjer hvis kabelslyngen blir truffet av lynet, eller hvis iMOW blir stjålet eller skadet.

IKIT S

Monteringssett Small med 150 meter avgrensningstråd, 150 festeplugger og 3 skjøtestykker.

IKIT L

Monteringssett Large med 2 x 200 meter avgrensningstråd, 375 festeplugger og 7 skjøtestykker.

AVGRENSINGSTRÅD

Avgrensingstråd for installering.
ARB 151: 150 m (rull), Ø 2,3 mm. ARB 501: 500 m (rull), Ø 3,4 mm

GRIPEHJUL

Drivhjul for bedre feste i terreng. Sett 2 stykk.
 

OPPBEVARINGSBOKS

Oppbevaringsboks for iMow robotklipper.

SOLTAK

Protec soltak for montering på ladestasjonen. Beskytter maskinen mot sollys og sur nedbør.

FESTEPLUGGER

Festeplugger for festing av avgrensningstråd, pakke med 75 stk.

SKJØTESTYKKER

Skjøtestykker for sammenkobling av avgrensningstråd, pakke med 10 stk.

FORHJUL

Tunge forhjul for spesielt bratt terreng.

KNIVBLAD

Originalkniv til RMI 4 (20 cm).

TRE TIPS FOR EN GRØNNERE PLEN

1. FJERN MOSEN

En robotgressklipper bidrar til mindre mose gjennom at den gjødsler plenen med det klippede gresset. I tillegg til å gi næringsrik jord liker ikke mosen høy PH-verdi. Derfor kan det være lurt å kalke plenen hvert tredje år for å øke PH-verdien – gjerne så fort vinteren har sluppet taket. Mosen liker ikke for næringsrik jord heller, så du kan godt kickstarte hver utesesong med å gjødsle plenen. Velg med fordel et miljøvennlig alternativ hvis du kan.

2. VANN MYE OG SJELDEN

I tørre perioder er det bra å vanne gressplenen for å holde den fin. Visste du at det er bedre å vanne mye og sjelden, enn lite og ofte? Vanner du lite og ofte, kan nemlig gressrøttene begynne å søke seg oppover og bli ekstra sensitive. Det er best å vanne om natten, slik at ikke vannet dunster så fort vekk. Men husk å respektere lokale vanningsanvisninger ved lavt vannivå.

3. IKKE KLIPP FOR KORT

Unngå å klippe ned gresset mer enn en tredjedel av den totale høyden. Hvis gresset begynner å gulne, er det et tegn på at du bør øke klippehøyden litt. Lykke til!