Tips og inspirasjon
Gresskolen – slik redder du gressplenen under sommertørken

Gresskolen – slik redder du gressplenen under sommertørken

Endelig er sommeren her og vi kan nyte sol og varme. Men dette betyr også ganske lite regn og tørre perioder, noe som blir en utfordring for gressplenen. Kanskje du har sett at gresset har blitt gulere? Her deler Melker og Erik fra Gräspodden sine beste tips for å ta vare på gresset under sommertørken.

Hev klippehøyden 

Skal du unngå at plenen blir svidd, er det lurt å følge med på værmeldingene. Ser det ut til å komme en varmebølge, kan man la gresset vokse opp litt høyere. Dermed kan gresset beholde mer av fuktigheten. Har du en robot, trenger den kanskje ikke å klippe like ofte, og du kan med fordel stille høyden opp om sommeren. Høyere gress fungerer også som solbeskyttelse for gressets stamme, som ikke må bli skadet.

Vann når det regner

Vi må spare på den viktigste ressursen vi har. Drikkevann skal derfor helst ikke brukes til å vanne gressplenen, og spesielt ikke hvis den lokale anbefalingen er å ikke gjøre det. Det beste er hvis man har alternative kilder, f.eks. regnvann. 

Skal man derimot vanne, så skal man vanne sjelden, men mye. En daglig skvett medfører bare sykdommer og korte røtter som lærer seg at vannet finnes på overflaten. Derfor er det bra å vanne når det regner. Ellers er morgenen den beste tiden å vanne på, og man skal helst unngå å vanne midt på dagen mens solen er på sitt høyeste. Da fordamper mye av vannet.

Trampoline og vannleker kan hjelpe plenen 

Har du en trampoline i hagen, kan du bruke den som solbeskyttelse. Flytt den rundt der solen tar mest, og gi skygge til områdene som er mest utsatte. Leker barna med vannleker, så er det lurt å la dem gjøre det på plenen og la vannet komme til nytte i gresset. 

Så husk å heve klippehøyden på gresset og spare på vannet. Vårt tips er å alltid prioritere vanning av det som er mest sensitivt, som blomsterbedene, for gresset kommer alltid til å komme igjen. 
 

ANBEFALTE MASKINER

iMOW® 5
ROBOTKLIPPER
iMOW® 7 EVO
ROBOTKLIPPER
RMA 239 C
GRESSKLIPPER BATTERIDREVET