PLENLUFTER

GI PLENEN EN MAKEOVER

KJEMMING ER INKLUDERT

Fjern mose og vissent gress med minimalt med støy og miljøpåvirkning. Og som en bonus trenger luft, vann og næringsstoffer dypere ned i røttene på gressplenen din. Rull nedover for å lese mer, eller stikk innom din nærmeste STIHL forhandler for å få veiledning av en fagperson.

PLENLUFTER Batteridreven

RLA 240

Gi plenen din på opptil 500 m2 en fullstendig makeover med denne batteridrevne 2-i-1-vertikalskjæreren og lufteren fra STIHL. Kjemmingsfunksjon inngår! Den fjerner mose og dødt gress med minimalt med støy og miljøpåvirkning, og alt samles opp i en 50-liters oppsamlingspose. På denne måten kan luft, vann og næringsstoffer trenge dypere ned i røttene. Det sammenleggbare håndtaket og bærehåndtaket gjør at den er svært enkel å flytte på, og den ikke tar mye plass under oppbevaring.

RLA 240
PLENLUFTER
RLA 240
Anbefalt batteri AK 20 / AK 30
Kapasitet per lading (AK 30): 250 m²
Arbeidsbredde 34 cm
Arbeidsdybde 7,5 mm till -9,5 mm
Vekt 15 kg
KJØP


VIL DU OPPDAGE FLERE PRODUKTER?

Denne siden gir deg kun et utvalg produkter som passer for hagen din. Hvis du jobber profesjonelt med skogsdrift eller i park- og anleggsbransjen, eller er interessert i vårt fulle sortiment, finner du hele utvalget på stihl.no. Besøk stihl.no >>

PLENLUFTING PÅ HØSTEN ELLER VÅREN

1. RAK BORT LØV OG GREINER

Den beste tiden å benytte en plenlufter på er på våren eller tidlig på høsten. Vent til plenen har tørket godt opp, og rak bort gammelt løv og greiner.

2. KLIPP PLENEN VED BEHOV

Deretter klipper du plenen ved behov. Men ikke klipp mer enn en tredjedel av gresshøyden. Da kan gresset lett tørke ut og begynne å gulne. Deretter kan du benytte plenlufteren.

3. GJØDSLE ETTERPÅ

Hvis du plenlufter på våren, kan du gjødsle med nitrogenrik plengjødsel, slik at plenen får en kickstart etter vinteren. Benytter du plenlufter du på høsten, kan du bruke såkalt PK-gjødsel, som har lite eller ingen nitrogen. I stedet inneholder den fosfor (P) og kalium (K), som bidrar til at det ikke oppstår mose like lett på høsten. Mose fortsetter nemlig å vokse en god del etter at gresset har sluttet å vokse på høsten – og begynner også å vokse tidligere enn gresset på våren. Hvis du gjødsler på høsten, bidrar det også til å forebygge snømugg, som sprer seg i fuktige miljøer, f.eks. under snøen, og kan føre til at store partier med gress dør.

VERNEKLÆR, VERNESKO OG HJELMER

Hos STIHL tilbyr vi et bredt utvalg verneklær for at du skal kunne være trygg når du bruker maskinene våre. Ta en titt innom den lokale forhandleren din, og prøv følgende utstyr:

  • Klær til skogsarbeid
  • Vernestøvler med sagebeskyttelse
  • Hjelmer
  • Hansker

STIHL SELGES BARE HOS AUTORISERTE FORHANDLERE

For mye kraft kan være farlig hvis du ikke vet hvordan du skal håndtere den (og det gjelder ikke bare for motorsager). De autoriserte forhandlerne våre tilbyr deg bærekraftig eierskap uten noe bryderi, inkludert:

  • Fagmessig råd og veiledning
  • En fullstendig montert og testet maskin
  • Service og reparasjon av høy kvalitet som gjør at maskinen varer lenger
  • Originale reservedeler og tilbehør

100 % FORNØYD ELLER PENGENE TILBAKE

Vi er opptatt av at du skal bli fornøyd. Prøv produktene våre i en uke, og få pengene tilbake hvis du ikke er fornøyd.