Tips og inspirasjon
Slik klipper du hekken
Slik klipper du hekken

Slik klipper du hekken

De fleste vil at hekken skal være tett og fin, uansett om den skal fungere som avskjerming eller beskytte mot vind eller innsyn. Her kan du lese om hvor ofte hekken bør klippes, hvordan du klipper den jevnt og rett, og hvorfor A-formen er så viktig når man snakker om hekker.

Klipp lite og ofte

Nøkkelen til å få en tett hekk er å klippe ofte og litt om gangen. Men vil du få en hekk til å bli høy, bør du vente til den har fått sin ønskede høyde og først da begynne å formklippe den, men det kan være ulikt fra hekk til hekk. Vi anbefaler derfor at du snakker med din gartner. Se våre hekksakser her.

A-linjeformet klipping gir en tettere hekk

Klipper man hekken A-linjeformet, når sollyset alle grenene, og hekken vokser seg tettere og finere.

Bruk en snor

Et enkelt tips for å være sikker på at du klipper hekken rett, er å sette opp en snor som hjelp. Da kan du enkelt fokusere på klippeteknikken uten å bekymre deg for at hekken skal bli skjev.

Bli kvitt kvistene med en kompostkvern

En praktisk måte å kvitte seg med kvistene på og samtidig gi næring tilbake til jorden er å male dem opp med en kompostkvern. Hvorfor ikke legge det under hekken etterpå for å gjøre den ekstra grønn og fin?

Rengjør kniven

Husk å spraye kniven med f.eks. STIHL Superclean, som effektivt løser opp smuss, olje og kvae på hekksakskniver og skjæreverktøy. Spray på etter hver gangs bruk og kjør deretter verktøyet en liten stund.

Lykke til!

 

Anbefalte maskiner

GHE 140 L
Kompostkvern Elektrisk
HSA 56
hekksaks batteridrevet

Kanskje du liker dette også