Tips og inspirasjon
Tips til valg av hekksaks 
Tips til valg av hekksaks

Tips til valg av hekksaks 

Uansett om du har en viltvoksende hekk eller mindre prydbusker i hagen din, så er det en god idé å investere i en god hekksaks for å holde dem fine året rundt. Men det er noen ting å huske på før man velger en modell. Her har vi samlet våre beste tips. 

Ta utgangspunkt i det som skal klippes
Først og fremst er det viktig å tenke gjennom ditt spesifikke behov. Hva skal klippes, og hvor stort areal tar det opp i hagen din? Dette er avgjørende for valg av sverdlengde, klippebredde og drift som passer for deg og din hage. For eksempel, holder det med en manuell hekksaks, eller trenger du en mer kraftfull og robust variant? 

Valg av kniver   
Du kan kjøpe hekksakser som har enkeltsidige og dobbeltsidige kniver. Ved valg av modell skal du begynne med formålet med klippingen. Er målet å forme hekken og få den mykt avrundet? Da bør du velge en dobbeltsidig kniv. Skal du i stedet klippe rette, store områder, passer det bedre med en enkeltsidig kniv. 

Knivlengde 
Knivens lengde spiller også en viktig rolle i valg av modell. Jo lengre knivlengden er, jo raskere går det og jo større areal kan du klippe om gangen. Hvis du har en veldig bred hekk, er det en fordel at kniven er så lang som mulig. Hekksaksen blir imidlertid tyngre jo lengre knivlengde du velger. 

Klippebredde
Det er lett å forveksle knivlengde og klippebredde. Forskjellen er at klippebredden angir avstanden mellom knivene, som er avgjørende for hvor tykke grener hekksaksen skal klippe. Jo større klippebredde på hekksaksen, jo tykkere og mer krevende grener klarer den å klippe. 

Regelmessig klipping 
Trenger du å beskjære regelmessig, kan det være bra å velge en modell med antivibrasjonssystem. Da blir det mer skånsomt for armer og hender mens du jobber. 

Stanghekksaks og buskhekksaks
Hvis du trenger ekstra lang rekkevidde, så er en stanghekksaks å foretrekke. Det dreibare sverdet gjør det enkelt å klippe toppen av hekken – uten å bruke stige. Smidig og fremfor alt ergonomisk. Vil du bare vedlikeholde små hekker og busker med små blader? Da er en batteridrevet hekksaks perfekt. Kompakt og smidig. 

Fordeler med en batteridrevet hekksaks
Det er mange gode fordeler med å velge en batteridrevet hekksaks. Du er ikke avhengig av stikkontakt siden den ikke har kabel, den har lavere vekt og et mer behagelig lydnivå – både for deg og naboene. Fremfor alt slipper du en maskin som slipper ut avgasser. Driftstiden er begrenset, men holder fint til å klippe i en normalstor hage. 
 

Anbefalte maskiner

HSA 60
hekksaks batteridrevet
HLA 56
LANGSKAFTET HEKKSAKS BATTERIDREVET

Kanskje du liker dette også